Zarkoe – rysk köttgryta

Zarkoe – rysk köttgryta
Foto: TV4

Zarkoe – rysk köttgryta

Av: Alina - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

1 h 30 m

Traditionell rysk köttgryta med champinjoner, morötter serveras med bovete och saltgurka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött (benfritt)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 0,5 l champinjoner, i bitar
  • 50 g smör (eller margarin)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-4 dl köttbuljong
  • 2 dl gräddfil
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk dill
  • 1 msk persilja
  • 200 g bovete
  • 8 saltgurkor
  • 4 inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i jämna tärningar. Skala och hacka löken. Skiva morot. Bryn kött, morot och svamp i matfett i en stekgryta. Pressa vitlöken och tillsätt den, tomatpurén och
  2. ca hälften av buljongen.
  3. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 50 min eller tills köttet är mört. Rör om då och då. Späd med mer buljong om så behövs. Rör ner gräddfilen. Smaka av och krydda ev med salt och peppar.
  4. Strö över kryddgrönt och servera rätten direkt ur grytan

Bovete

  1. Koka bovete enligt anvisning på förpackningen.