En dubbel cheeseburgare på Zeinas vis med karamelliserad lök, hemgjord dressing och krispig sallad. Riktigt gott tillsammans med tunna och frasiga pommes frites.
Skala och strimla löken tunt. Hetta upp olja och en klick smör i en gjutjärnspanna
eller en stekpanna. Fräs löken på medelvärme i 10 minuter och rör om med jämna mellanrum. Fräs i ytterligare ca 10 minuter, men nu utan att röra om.
Hamburgardressing
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ i kylen.
Pommes frites
Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
Hamburgare
Forma färsen i bollar à 100 g (8 bollar till 4 burgare).
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg 4 bollar i en stor stekpanna (eller 2 om du har en mindre stekpanna). Pressa bollen till en
hamburgare med en stekspade eller hamburgarpress. Du kan ha en bit bakplåtspapper på toppen av färsen när du pressar det (fastnar inte på stekspaden då). Stek ca 2 minuter, krydda ovansidan med salt och peppar, vänd sedan. Pressa lite till och krydda med salt och peppar, stek i ca 2 minuter. Lägg en ostskiva på burgaren, lägg en hamburgare över och avsluta med en till ostskiva.
Bygg sedan ihop din burgare med dressing, karamelliserad lök och alla goda tillbehör. Servera genast med pommes.