Kycklingfilé i krämig sås med svamp, morot och ärtor serverad med pasta. En lättlagad vardagsmiddag som också passar fint att servera med ris eller potatis.
färsk persilja, hackad att strö över vid servering
smör, till stekning
rapsolja, till stekning
salt
peppar
Till servering
4 port pasta (ris eller potatis passar också bra)
Gör så här
Tillaga pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär morötterna i slantar. Skär champinjonerna i skivor.
Stek champinjonerna i en torr panna på hög värme i ca 2 minuter. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Ta upp champinjonerna och lägg åt sidan. Diska inte ur stekpannan.
Salta och peppra kycklingfiléerna runt om.
Lägg en stor klick smör i pannan som du stekte svampen i. Rör runt och låt smälta så att smöret tar åt sig smakerna från champinjonerna. Tillsätt lite olja och höj värmen.
Lägg kycklingfiléerna i pannan och stek på hög värme, 2-3 minuter på varje sida. De ska inte bli genomstekta utan bara få en fin yta (de tillagas sedan igen i såsen). Ta upp och lägg kycklingfiléerna åt sidan.
I samma stekpanna vänder du i lök, vitlök och morot, stek under omrörning i ca 3 minuter. Vänd i champinjonerna och fräs allting lite snabbt.
Tillsätt vatten och smula i buljongen. Lägg i kycklingen och låt småkoka under lock ca 10 minuter.
Häll grädde i en skål, tillsätt vetemjöl och blanda noga så att det är klumpfritt. Häll ner grädden i grytan och blanda runt. Tillsätt ärtorna. Låt grytan puttra utan lock på medelvärme i ca 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad persilja.