Zeinas dan dan nudlar

NYHET
koket.se
Zeinas dandan nudlar
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zeinas dan dan nudlar

17 ingredienser

40 min

En enkel variant av den kinesiska rätten dan dan nudlar som här blir en smakrik mitt i veckan-middag med vegofärs, chili, god sås och äggnudlar.

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g äggnudlar
  • 100 g färsk spenat
  • sesamfrön (eller jordnötter)

Färs

  • 500 g baljväxtfärs
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 msk japansk soja
  • 2-3 msk chiliolja
  • 2 salladslökar
  • olja, till stekning

Sås

  • 4-6 msk chiliolja
  • 1 dl japansk soja
  • 4 msk tahinipasta (sesampasta)
  • 4 msk risvinäger
  • 1 tsk svartpeppar (eller sichuanpeppar)
  • 4 msk strösocker (eller honung)
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till såsen. Du kan enkelt justera smakerna i såsen efter vad du tycker om. Öka eller minska vinägern, ha i extra tahini om du gillar det, minska chilioljan osv.

Färs

  1. Blanda alla ingredienser förutom salladslöken till färsen i en bunke. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen på hög värme under ständig omrörning. När färsen fått färg och smular sig vänder du i salladslök som du har hackat.

Servering

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka spenat grovt. Hacka salladslöken.
  2. Lägg sås i botten av en skål. Lägg nudlar över. Toppa med färs, spenat, salladslök och blanda sedan allting.
  3. Garnera med sesam eller jordnötter samt lite salladslök. Njut!