Zeinas variant på klassisk kebabrulle. Strimlad stekt lövbiff rullas in i libabröd som sen steks frasig och bjuds med krispiga grönsaker och fluffig libanesisk vitlökskräm.
1-2 klyftor vitlök (för skarp vitlökssmak tar du 2, för mildare smak tar du 1)
ca 1,5 dl rapsolja
1 tsk citronsaft
1,5 krm salt
Gör så här
Kebabrulle
Blanda lövbiff med oregano, paprikapulver, svartpeppar och olivolja (saltet tillsätter du efter att du har stekt köttet). Låt gärna köttet marineras några timmar i kylen. Om du inte har tid är det bara att köra direkt.
Hetta upp olja i en stor stekpanna, stek köttet på hög värme under omrörning.
Lägg köttet nära kanten på ett libabröd eller tortillabröd, lägg även i saltgurka och rödlök.
Vik in kanterna och rulla ihop. Det kommer att se ut som en stor vårrulle.
Värm en smörgåsgrill, grillpanna eller stekpanna. Pensla med lite olja. Lägg rullen med skarven nedåt och tryck lite lätt på ovansidan med en stekspade. Stek/grilla rullen ca 2-3 minuter på varje sida, tills den blir krispig och får en gyllene yta.
Skär rullen i bitar och servera direkt med toum och krispiga grönsaker.
Toum
Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Lägg i en skål tillsammans citron, salt och äggvitor.
Använd en stavmixer eller elvisp och mixa tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 minuter. Sen droppar du i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Ha tålamod och häll i oljan långsamt, annars finns risk att såsen skär sig. När toumen har blivit fluffig och krämig är den klar. Ställ i kylen en stund innan servering.