Inget slår en riktigt krämig tikka masala. Zeina bjuder på en växtbaserad variant fylld till bredden med god smak, perfekt som enkel vardagsmiddag och i matlådan.
Blanda ihop alla ingredienser till raitan och ställ i kylen en stund innan servering.
Blanda yoghurten med alla kryddor till marinaden och vänd i vegoproteinet. Låt gärna marineras i kylen några timmar eller tillaga direkt.
Hacka löken i tärningar och stek dem mjuka i olja. Tillsätt hackad vitlök och chili samt riven ingefära, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting, utan att det bränns vid, under ständig omrörning i ca 1 min.
Tillsätt tomatpuré och fräs lite till.
Vänd i det marinerade vegoproteinet. Stek allting under omrörning någon minut. Blanda i krossad tomat, växtbaserad grädde, salt, peppar och låt koka upp. Sänk värmen och låt allting sjuda långsamt utan lock i ca 15-20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum.
Garnera med hackad koriander eller mynta och servera med ris.