Het indisk gryta som får sin goda smak från flera sorters torkade kryddor samt chili, vitlök och ingefära. En autentisk vindaloo görs på lammkött, här har Zeina bytt det mot högrev.
Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Lägg kött och lök i en bunke.
Stöt alla torra kryddor i en mortel.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Häll marinaden över kött och lök och blanda väl. Låt marineras en stund, gärna i kylen över natten eller 30 minuter i rumstemperatur.
Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Lägg köttet med marinaden i grytan och stek under omrörning i ca 5 minuter. Vänd i tomatpuré, paprikapulver och stek en stund till.
Tillsätt ca 5 dl vatten och salta. Låt grytan puttra under lock på medelvärme i ca 1,5-2 timmar, koktiden kan variera beroende på köttet du använder. Lyft på locket och rör om i grytan med jämna mellanrum. Tillsätt eventuellt mer vatten om det känns torrt i grytan.
När köttet börjar kännas mört och inte har så lång koktid kvar lyfter du bort locket och låter grytan puttra i ca 30 minuter utan lock, tills såsen tjocknar.
Servera grytan med ris och yoghurt. Garnera gärna med lite färsk koriander.