Zenias örtomelett

koket.se
örtomelett
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Zenias örtomelett

16 ingredienser

30 m

Smakrik örtomelett med stenbitsrom och yoghurt, en vardagsmiddag med persika smaker. Superenkel att göra och lätt att variera efter vad du tycker om eller har hemma!

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 1 dl valnötter
  • 6 ägg
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 klyfta vitlök
  • olja (till stekning)

Örter (tips nedan)

  • 1 knippe färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 knippe färsk dill
  • 0,5 purjolök (den gröna delen)

Serveringsförslag

  • yoghurt
  • bröd
  • stenbitsrom

Gör så här

  1. Tvätta alla örter och låt rinna av ordentligt i en sil. Finhacka sedan örterna, purjolöken och vitlök, ställ åt sidan.
  2. Grovhacka valnötterna.
  3. Knäck äggen i en skål, tillsätt gurkmeja, salt, peppar, mjöl och bakpulver.
  4. Vispa äggen med en handvisp en stund tills allt är ordentligt blandat. Vänd i örterna, purolök, vitlök och valnötterna. Blanda allt ordentligt.
  5. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Häll i äggblandningen, jämna försiktigt till omeletten i stekpannan. Täck sedan med ett lock och låt tillagas på medelvärme i ca 15-20 minuter.
  6. När omeletten stelnat så håll locket på plats och häll av vätskan och oljan som finns i stekpannan.
  7. Lägg en stor tallrik eller lock över stekpannan och vänd upp och ner tills omeletten hamnar i tallriken/locket. Låt sedan omeletten glida ner i stekpannan och få stekas på andra sidan i ca 10-15 minuter. Om du har svårt att vända på hela omeletten kan du istället dela den i 4 delar och vända varje bit för sig.
  8. Stäng av värmen och låt omeletten vila i stekpannan några minuter, lägg sedan upp i en tallrik.
  9. Servera med yoghurt och rom eller annat önskat tillbehör!