Zoodles med pinje- och valnötsås

Zoodles med pinje- och valnötsås
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Zoodles med pinje- och valnötsås

15 ingredienser

15 m

Zoodles är nudlar gjorda på zucchini, här blandar Leila dem med en krämig nötsås och pecorino. Blixtsnabb, vegetarisk och väldigt god vardagsmiddag!

Ingredienser

portioner
  • 4 zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Valnötssås

  • 50 g pinjenötter
  • 150 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g pecorinoost
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl mandeldryck
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Garnering

  • 25 g pecorinoost
  • 50 g valnötter
  • 50 g pinjenötter
  • basilika

Gör så här

  1. Svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller använd potatisskalare för tagliatelle.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Koka upp mjölken. Mixa pinjenötter, valnötter, vitlök, pecorino, olivolja, varm mjölk, salt och peppar i en hushållsmixer.
  3. Snabbfräs zucchini med riven vitlök i lite olivolja. Den ska fortfarande känna krispig.
  4. Blanda valnötssåsen med zucchinin.
  5. Servera med riven pecorino och garnera med pinjenötter, krossade valnötter och basilika.