Zucchini- och majsfritters med sötpotatispommes och het yoghurtsås

koket.se
Zucchini- och majsfritters med sötpotatispommes och het yoghurtsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Zucchini- och majsfritters med sötpotatispommes och het yoghurtsås

16 ingredienser

35 min

Frasiga vegetariska fritters serverade med krispiga pommes frites av sötpotatis och en sötstark yoghurtsås.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

Sötpotatispommes

  • 2 sötpotatisar (stora)
  • 3 msk potatismjöl

Fritters

  • 1 zucchini, grovriven (1 stor eller 2 mindre)
  • 10 cm purjolök, tunt strimlad
  • 3 dl majskorn
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 125 g riven ost

Sås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk sriracha
  • 1 kruka färsk koriander
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Sötpotatispommes

  1. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
  2. Skala och skär sötpotatisen i långa stavar, ca 1 cm tjocka.
  3. Lägg i en bunke och vänd runt med olivolja (ta inte för mycket olja), salt och peppar.
  4. Strö över potatismjölet och vänd runt. Lägg på en bakpappersklädd plåt utan att de rör vid varandra.
  5. Rosta ca 25-30 minuter.

Fritters

  1. Riv zucchinin och pressa ut all vätska. Blanda samman alla ingredienser till fritters i en bunke. Tillsätt en rejäl nypa salt och mal på lite svartpeppar.
  2. Stek som små fritters/plättar i generöst med olivolja. Lägg på trippelt hushållspapper eller ett galler att rinna av.

Srirachasås

  1. Blanda ihop yoghurt och honung. Smaka av med salt.
  2. Lägg upp i en skål och ringla srirachan över. Dra försiktigt med runt med en sked så den heta srirachan marmorerar sig i såsen.
  3. Lägg upp zucchini- och majsfritters på ett fat och lägg på korianderkvistar. Servera med sötpotatispommes och den sötstarka såsen.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna och äggskal för en mer hållbar matlagning, och njut av dina vegetariska fritters. /Köket-redaktionen