Zucchinicarpaccio

Zucchinicarpaccio
Foto: Tomas Södergren

Zucchinicarpaccio

Av: Katarina Nordgren

Från: Malou efter tio

14 ingredienser

30 m

”Att servera grönsaker på det här sättet blir vackert på ett buffébord. Se det här som ett föslag, om tryffel känns onödigt lyxigt så kan du hoppa över det – med majonnäsen får man ju ändå den lyxiga smaken!” /Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • zucchini
  • salt
  • tryffel
  • krondill
  • rädisa
  • rostade pumpakärnor

tryffelmajonnäs

  • 1 ägg
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vit misopasta
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1-2 tsk vatten
  • 1-2 msk risvinäger
  • salt
  • 1 krm tryffelolja

Gör så här

  1. Skiva zucchinin tunt med mandolin eller osthyvel. Doppa i kokhett vatten, salta lätt och kyl ner dem i en skål med isvatten.
  2. Lägg ut på ett fat. Hyvla över tryffel i tunna skivor. Lägg dillkronor och tunt skivade rädisor ovanpå. Spritsa små klickar av tryffelmajonnäs på grönsakerna och strö sist rostade pumpakärnor över.

Tryffelmajonnäs

  1. Vispa ägg och senap. Rör ner miso och droppa ner oljan, lite i taget. Blanda ner hälften av vattnet och risvinägern och smaka av innan du tar i mer. Salta och rör ner tryffeloljan.