5 otippade grönsaker att lägga på grillen
Grillad sötpotatis
Grillad sötpotatis är riktigt gott och känns snäppet roligare än vanlig potatis. Skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor och koka i saltat vatten i 8-10 minuter. Lägg skivorna på grillen tills de får fin färg. Njut!
Grillad citron
Okej, citron kanske inte är en grönsak men det är en fantastisk frukt att lägga på grillen! Citronen får en söt och härlig smak och passar perfekt att pressa över de andra grillade grönsakerna. Testa att smaksätta en sås med citronen eller droppa över en krämig hummus.
Grillad spetskål
Spetskål blir precis som de flesta kålsorter alldeles mjuk och smörig efter en vända på grillen eller i ugnen.
Fördelen med spetskål att den är så fluffig och luftig mellan bladen.
- Skär kålen i fyra klyftor och grilla först över direkt värme och sedan över indirekt värme tills den är mjuk.
- Lägg sedan en stor klick smör ovanpå och låt smälta ner mellan de fluffiga bladen.
- Servera som ett vegetariskt alternativ med en klick Felix Aioli och potatisklyftor.
Grillad avokado
Avokado ersätter vilken köttbit som helst! Skippa burgaren för en gångs skull och fyll istället avokadon med smulad fetaost och servera med Felix gårdspommes. Det kommer gå hem hos både stora och små.
Grillad purjolök
Grilla purjolöken hel tills skalet börjar svartna, dela på mitten och ta bort de yttersta skalen. Den innersta delen kommer vara mjuk, söt och underbart god! Servera som tillbehör eller fyll ut en mättande veggiesallad.