Pizza i dag är inte vad det brukade vara. Från att ha toppats med pressad skinka och burkchampinjoner toppas den i dag oftast med fina färska råvaror. Istället för tomatsås används här en härlig pesto.
Lägg vitlöken och nötterna i en matberedare och sätt igång den.
Tillsätt basilika, persilja och flingsalt och kör till ett mos. Droppa under tiden i i oljan och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistensen.
Packa i en tät burk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse och tillsätt 1.5 deciliter vatten. Knåda degen i påsen och gör 2 platta bröd lika stora som botten på stekpannan.
Hetta upp en stekpanna och baka bröden i stekpannan med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på varje sida. Använd locket för att skapa en ugn.
Bred på ett tjockt lager pesto när bröden är klara.
Toppa med parmaskinka och grillad marinerad paprika.