nässlor, ramslök, kirskål, färska örter (massa massa massa nässlor och örter)
salt
peppar
Grönsakssmör
ca 25 g smör
1 schalottenlök, hackad (liten)
salt
strösocker
0,5 citron, skal och saft
ärtor
blandade bönor
Servering
ogräs
färska örter
Gör så här
Ägg royale
Värm upp gräddmjölken med önskade kryddor och smaksättning, till exempel muskotblomma, långpeppar och nejlika. Väg ägget och tillsätt sedan äggula tills det totalt väger 110 g. Blanda med gräddmjölken och baka av i små smorda formar på 90 grader ånga i ca 15 minuter.
Örtpesto
Mixa alla gröna blad med potatis och olja tills slätt. Smaka av med mer gröna blad och örter. Mixa stötvis med solrosfrön så det blir “chunky” bitar i peston.
Grönsakssmör
Smält smör och koka löken i smöret, blanda i citron, salt och socker. Vänd ner dina skalade, ansade och spritade bönor och ärter.