lyxig avokadosoppa med löjrom

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.

Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Sallad, snittar och soppa är bra gröna alternativ. Även mindre bitar av kött, exempelvis carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är - ju enklare, desto bättre.

Enkla förrätter som gästerna älskar
Räkcocktail á la König’s

Enkla förrätter som gästerna älskar

Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som går lätt att svänga ihop.

Kockarnas bästa recept på toast skagen
Pågen Toast Skagen med brynt smör

Kockarnas bästa recept på toast skagen

Toast skagen är förrätternas Rolls-Royce och funkar till de flesta tillfällen.

Lyxiga förrätter med lax
Laxtartar med sojaemulsion

Lyxiga förrätter med lax

12 snittar och italienskt småplock
Zeta Fyra festliga snittar

12 snittar och italienskt småplock

Sponsrat
Vegetariska förrätter
Från Sverige Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde

Vegetariska förrätter

Favoriter till förrätt

Kex med burratadipp och brynt smör Göteborgs Utvalda

Senaste recepten

Populära förrätter

Läsvärt

Förrätter | Köket.se