lyxig avokadosoppa med löjrom

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker.

Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Sallad, snittar och soppa är bra gröna alternativ. Även mindre bitar av kött, exempelvis carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är - ju enklare, desto bättre.

Enkla förrätter som gästerna älskar
lyxig avokadosoppa med löjrom

Enkla förrätter som gästerna älskar

Här hittar du kockarnas recept på enkla förrätter som går lätt att svänga ihop.

Kockarnas bästa recept på toast skagen
Pågen Toast Skagen med brynt smör

Kockarnas bästa recept på toast skagen

Toast skagen är förrätternas Rolls-Royce och funkar till de flesta tillfällen.

Snabba förrätter under 15 minuter!
Brietårta i ugn med blandade bär och nötter

Snabba förrätter under 15 minuter!

12 småplock & italienska förrätter
Zeta Fyra festliga snittar

12 småplock & italienska förrätter

Sponsrat
Vegetariska förrätter
Smördegspizza med fikon, nötter och honung

Vegetariska förrätter

Favoriter till förrätt

Kex med burratadipp och brynt smör Göteborgs Utvalda
ENKELT
Felix Potatiskorgar med kantarellstuvning

Senaste recepten

Populära förrätter

Läsvärt