Ägghalvor med ostkräm och kavringsmul

Från Sverige Ägghalvor med ostkräm och kavringsmul
Foto: Köket.se

Ägghalvor med ostkräm och kavringsmul

9 ingredienser

30 min

Magiskt goda och vackra ägghalvor till påsk! Deviled eggs med ostkräm, smörstekt kavringssmul, rödlök och dill - svenska smaker som kommer göra succé på buffébordet.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner st
  • 6 ägg (Från Sverige)
  • 75 g herrgårdsost, riven (Från Sverige)
  • 0,5 dl crème fraîche (Från Sverige)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 skivor kavring (Från Sverige)
  • smör, till stekning (Från Sverige)
  • 1 rödlök (Från Sverige)
  • 50 g rädisa
  • 0,5 kruka färsk dill (Från Sverige)

Gör så här

  1. Koka äggen hårdkokta. Låt svalna.
  2. Mixa kavringen till smulor i en matberedare. Stek frasigt i en stekpanna tillsammans med lite smör.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Skiva rädisorna tunt.
  4. Skala äggen, halvera dem och ta försiktigt ut äggulorna. Lägg gulorna i en bunke och mixa tillsammans med riven ost och crème fraiche. Smak av med dijonsenap, salt och peppar.
  5. Spritsa eller klicka ner ostkrämen i ägghalvorna igen. Toppa med finhackad rödlök, kavringsmul och några kvistar dill.

Svenska ägg är säkra ägg. Titta efter märket Från Sverige när du handlar ingredienser!

TIPS!
I säsong: april
Grillad sparris med getost och mandel

I säsong: april

Här är grönsakerna i säsong under april!

Läs mer

Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Svensk pasta carbonara

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer