Svenskmärkning titta efter märketlogo_fran_sverige
Svenskmärkning står bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Det blågula märket gör det enkelt för dig att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter!

I märkningen ingår tre märken: Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige. För att få märket måste produkten uppfylla 5 kriterier: Svenskmärkning kriterier

Att välja svenska råvaror och livsmedel är bra för både dig, Sverige och planeten. Svenskmärkta varor har t ex:

  • Lägst antibiotikaanvändning i EU
  • Mindre bekämpningsmedel än andra länder
  • Kortare transportsträckor
  • Trygga kontroller

Dessutom bidrar svensk livsmedelsproduktion till att fler får jobb och att Sverige blir mer självförsörjande.

Läs mer om Svenskmärkning, svenska råvaror och Från Sverige-symbolen här nedan.

Goda recept Från Sverige

Från Sverige Festlig prästostpaj med sparris
ENKELT
One pot krämig chorizopasta
Från Sverige Mustig lasagne med salsicciafärs
Chorizo stroganoff med havreris
Från Sverige Jordärtskockssoppa med baconsmul
Från Sverige Svensk pasta carbonara
POPULÄRT
Från Sverige Krämig pastagratäng med falukorv
ENKELT
Från Sverige Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde
Från Sverige Pannacotta med äpple och rostat havresmul
Från Sverige Julens godaste revbensspjäll

Lär dig mer om Från Sverige-märkt mat

Råvaror och recept i säsong

Från Sverige Grillost- och morotsbiffar med ärtkräm och potatisklyftor
Artikel
Sötpotatissoppa med chorizo
Artikel
Från sverige Rostad morotssoppa med och krispig grillost
Artikel
Från Sverige Festlig prästostpaj med sparris
Artikel
Knäckig rabarberpaj
Artikel
Sallad på jordgubbar med rädisor, ricotta och olivolja
Artikel
Pasta med krämig svampsås
Artikel
Så mustar du äpplen
Artikel
Jordärtskocksoppa med gratinerad svampmacka
Artikel
Senapsgriljerad pumpa
Artikel
Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter
Artikel