Hacka rödlöken och blanda med vinägern, låt stå och marinera.
Skiva tomaterna och lägg ut dem på ett fat. Droppa över olivolja, samt salta och peppra.
Hacka persilja fint och strö över. Toppa med marinerade rödlöken och ställ åt sidan.
Rosta hasselnötterna och sesamfröna i en torr panna, akta så det inte bränns!
Hacka kålen försiktigt. Hacka gräslöken. Ta fram ett stort fat som du kan hälla upp äggröran på.
Knäck alla ägg i en skål men vispa dem inte!
Smält 5 msk smör i en stor stekpanna. När det har smält, lägg i kålen och stek i 2 minuter. Tillsätt sedan äggen. Rör runt med en slickepott och rör försiktigt ut äggen och punktera äggulorna. Ha på medelvärme och rör hela tiden. Salta och peppra. När du tycker att äggen börjar bli klara men fortfarande är lite för blöta för dig, ta pannan från värmen. Eftervärmen kommer att tillaga dem till perfektion.
Häll upp äggröran på fatet. Toppa med hasselnötter, sesamfrön och gräslök. Servera med tomatsalladen och rostat bröd!