Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla
Foto: TV4

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Av: Agneta Sjödin

Från: Klockan nio hos stjärnorna

7 ingredienser

30 min

Jordärtskockssoppa med halstrad pilgrimsmussla och tryffel, en härligt lyxig förättssoppa.

Agneta bjöd även på
Grillad tonfisk med pak choi
Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 0,5 gul lök
  • 6 jordärtskockor (stora)
  • 2 dl grädde
  • 5 dl mjölk

Mjölkskum

  • mjölk
  • tryffelolja

Serveras med

  • 4 pilgrimsmusslor

Gör så här

Soppan

  1. Skala jordärtskockorna och skär dem i bitar.
  2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt bitarna av skockor och täck med vatten.
  4. Låt koka mjuka, ca 15 minuter.
  5. Häll av kokvattnet.
  6. Mixa med stavmixer och späd med mjölk och grädde, späd mer om du tycker det behövs.
  7. Låt småkoka under lock ca 5 minuter.

Mjölkskum

  1. Ta någon deciliter mjölk och skumma med mjölkskummare.
  2. Tillsätt några droppar tryffelolja.
  3. Garnera soppan med skummet och någon halstrad pilgrimsmussla.