Hotategai Batayaki

Hotategai Batayaki
Foto: TV4

Hotategai Batayaki

Av: Åke Nordgren

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

20 min

En enkel och snabb asiatisk rätt med pilgrimsmusslor. Servera som förrätt eller på sushibordet.

Ingredienser

portioner
  • 2 pilgrimsmusslor, per person
  • 4 msk smör
  • 2 msk yuzupon
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sake
  • sanshopeppar (eller citronpeppar)
  • shiitakesvamp (eller ostronskivling)

Gör så här

  1. Bryn svampen i lite smör och lägg en klick på fatet. Grilla pilgrimsmusslorna i het panna med lite olja.
  2. Grilla cirka 45 sekunder till 1 minut på varje sida. De ska vara grillade utanpå och råa i mitten.
  3. Värm upp sesamoljan, saken och yuzo pon och montera såsen med smöret. Låt gå lite så den blir simmig. Smaksätt med lite sanchopeppar på slutet.
  4. Lägg upp pilgimmsmusslorna på halva svampen och slå över en matsked eller två av såsen och krydda av med sanchopepppar.
  5. Servera sake av typen Hana hato Kijoshu till.