ca 4 karljohansvampar, tunt skivad (eller annan svamp)
smör, till stekning (karl johan tunt)
Brödkrisp
1-2 skivor surdegsbröd
smör, till stekning
flingsalt
Till servering
30 g rucolasallad, finhackad
citron, i klyftor
Gör så här
Lägg den torkade karljohansvampen i blöt tills den är helt mjuk, ca 30 minuter.
Dela kalven i 4 bitar. Lägg en bit åt gången mellan två bakplåtspapper och banka ut så tunt som möjligt. Lägg ut på 4 flata tallrikar och pensla på citronsaft och olivolja. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något så att det blir lika stora rundlar.
Strö över lite rosmarin på varje hög. Grädda i ca 5 minuter tills osten fått gyllenbrun färg.
Häll av den blötlagda svampen. Mixa svamp och majonnäs till en slät puré.
Finhacka brödet och stek först torrt i stekpanna, lägg sen i en klick smör när brödet fått färg, salta och peppra. Ta ur pannan och lägg åt sidan.
Rensa och skär svampen i tunna skivor. Stek i hög värme med smör så att de blir knapriga och får färg. Salta och peppra.
Servering
Toppa kalvköttet med parmesankrisp brutet i bitar, brödkrisp, rucola och smörstekt svamp. Avsluta med att ringla över majonnäsen med karljohan och lägga på en citronklyfta på varje tallrik.