Allt i ett-panna med färs och vitkål

koket.se
Allt i ett-panna med färs, vitkål och aprikos
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Allt i ett-panna med färs och vitkål

13 ingredienser

20 min

Ett härligt vardagsfräs där färs, vitkål och kikärtor får steka ihop med spiskummin och het harissa. På slutet vänds torkade aprikoser ned och ger rätten det där lilla extra. Perfekt rätt att laga när middagen ska gå extra snabbt och kylen ska rensas.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g baljväxtfärs, fryst och tinad
  • 2 förp färdigkokta kikärtor, sköljda (à ca 400 g)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk tomatpuré (eller harissa för mer hetta)
  • 400 g vitkål
  • 1 dl torkade aprikoser
  • salt

Till servering

  • flatbread
  • turkisk yoghurt
  • persilja

Gör så här

  1. Stek tinad färs gyllene i olivolja i en stor stekpanna.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt det hackade i pannan med färsen. Stek 5 minuter och salta.
  3. Hacka aprikoser och strimla vitkål grovt.
  4. Vänd ned harissa eller tomatpuré samt spiskummin i pannan, fräs någon minut.
  5. Vänd ned vitkål och stek några minuter.
  6. Häll av och skölj kikärtorna. Tillsätt kikärtorna i pannan.
  7. Rör runt och stek några minuter till. Smaka av med salt.
  8. Avsluta med att tillsätta de strimlade aprikoserna.
  9. Hacka persilja och servera med bröd och en klick yoghurt.