Aloo mutter

koket.se
Aloo mutter

Aloo mutter

Av: Malin Mendel

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

30 m

Aloo mutter är en indisk potatissallad fylld av smak. Den kan bli ett perfekt tillbehör till kvällens middag eller som en del av sommarens härliga grillbuffé.

Tips på kokbok!
Indien i mitt svenska kök

Tips på kokbok!

Receptet kommer ur Malin Mendels kokbok Indien i mitt svenska kök

Läs mer

Se Malin Mendel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg potatis
  • 500 g frysta ärtor
  • 300 g ärtskidor, frysta
  • ca 100 g babyspenat (färsk)
  • 2 gröna chilifrukter (färsk)
  • 1 citron, saft och zest
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl färsk koriander, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och dela potatisen i 2–3 cm stora bitar.
  2. Koka potatisbitarna i saltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Koka ärtor och ärtskidor bara någon minut i saltat vatten så de behåller sin färg och spänst. Låt svalna.
  4. Lägg spenat i en vid salladsskål och därefter potatis, ärtskidor och ungefär hälften av ärtorna.
  5. Mixa resten av ärtorna till en slät dressing med chili, citronsaft och citronzest, olivolja och koriander (spara lite till garnering).
  6. Smaka av dressingen med citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.
  7. Blanda ner dressingen i salladsskålen med övriga ingredienser.
  8. Garnera med korianderblad.