Vegetarisk tortillapizza med kålrot och fäkål

Vegetarisk pizza
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Dalbom
Anders Dalbom

Vegetarisk tortillapizza med kålrot och fäkål

17 ingredienser

25 min

Strunta i att kladda med pizzadeg och använd tortillabröd istället. Det här blir en snabb och enkel lunch eller middag.

Ingredienser

portioner
  • 4 tortillabröd (majs)
  • 200 g kålrot
  • 0,5 fänkål
  • 1 romanesco (eller blomkålshuvud)
  • 4 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 1 dl chilisås
  • 1,5 dl färska örter, hackade (till exempel persilja eller basilika)
  • 2 dl kvarg
  • 6 rädisor, till garnering
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär kålroten, fänkålen, morötterna och romanescokålen i små bitar.
  3. Hetta upp en stekpanna och rosta allt i olivolja.
  4. Skala och finhacka rödlöken och fräs den i en kastrull med smör. Skala och hacka vitlöken och blanda ner. Finhacka tomaten och tillsätt den. Låt allt puttra i några minuter. Rör sedan i chilisåsen.
  5. Häll ner kesellan i en skål och blanda ner örterna. Salta och peppra efter smak.
  6. Lägg upp tomatröran på tortillabröden. Klicka över örtkesellan och gratinera på plåt i ugnen i cirka 5 minuter.
  7. Servera med grönsakerna. Ringla lite olivolja över och garnera med rädisorna.