Sätt ugnen på 175 grader. Väg äggen utan skal och väg sedan upp dubbla mängden mjöl.
Kör ägg och mjöl i en matberedare tills det hela blir smuligt. Ta upp och forma till en pastadeg.
Platta ut degen och kör den i omgångar genom en pastamaskin så att den blir tunnare och tunnare. Strimla degen sista omgången och lägg den åt sidan.
Skala vitlöksklyftorna och stek dem i en panna med smör. Låt gärna gå färdigt i ugnen på 175 grader i 5 minuter.
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig gryta. Lägg ner pastan och låt den koka i 2 minuter.
Häll av vattnet, rör ner en klick smör, hälften av parmesanosten och persiljan.
Fördela pastan i djupa tallrikar och lägg parmaskinka och vitlöksklyftor ovanpå. Strö över resten av parmesanosten och persiljan och dra några varv med pepparkvarnen.