Chokladpannacotta

Chokladpannacotta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Chokladpannacotta

4 ingredienser

3h 25 min

Denna milda och krämiga pannacotta förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.

Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 100 g mjölkchoklad
  • 0,75 gelatinblad

Gör så här

  1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
  2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
  3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
  4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.