Färskpotatissallad i paket

Färskpotatissallad i paket
Foto: Ps matsal
André Wessman
André Wessman

Färskpotatissallad i paket

15 ingredienser

Färskpotatissallad i paket med gröna ärtor och wasabi, serverad med getostcrust.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis, tvättad
  • 500 g blandade kokta ärtor (t ex sockerärtor, sugarsnaps och gröna ärtor)
  • 16 rädisor
  • 1 msk wasabi (på tub)
  • 2 msk schalottenlöksfond
  • 0,5 dl vatten, kokande
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 0,5 baguette
  • 1 msk baguette
  • 150 g getost
  • honung
  • 30 g hasselnötter, hackade

Gör så här

  1. Koka den tvättade potatisen och skiva rädisorna tunt.
  2. Värm grillen.
  3. Vispa ut wasabin i varm schalottenlöksbuljong tillsätt olja och vinäger i buljongen.
  4. Mixa den med en stavmixer så blir den lite krämigare i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela den kokta potatisen och vänd ner den i dressingen.
  7. Riv 4 folie ark på ca 30 cm i omkrets och fördela potatisen och ärterna och rädisorna.
  8. Vik ihop och grilla i ugn eller på grillen.
  9. Skiva baguetten tunt och lägg skivorna på en ugnsplåt med ett bakplåtspapper.
  10. Smula getosten över brödet och ringla lite honung och olja samt toppa med hackade hasselnötter.
  11. Gratinera det i någon minut i ugnen tills att osten och brödet har fått färg.
  12. Gratinera det i någon minut i ugnen tills att osten och brödet har fått färg.