Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Grillad biff med potatisgratäng
Foto: Ps matsal
Grillad biff med potatisgratäng
4
Spara
Av:
André Wessman
13
ingredienser
Grillad biff med kantarellpotatisgratäng och kålrabbi.
Gratänger
Vardagsmiddag
Ingredienser
700 g biff
1 msk svartpeppar, grovmalen från kvarn
1 msk havssalt
1 citron, rivet skal
0,5 msk färsk rosmarin, grovhackad
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
400 g potatis
400 g kålrabbi
200 g kantareller
2 msk Kantarellfond
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka upp grädde och mjölk i en vid gryta. Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva potatis i 5mm och kålrabbin i ca 3 mm tjocka skivor.
Koka upp skivorna i gräddmjölken och smaksätt med salt och peppar och kantarellfonden.
Skär kantarellerna i bitar och låt de puttra med.
Fördela i portionsformar och låt det gå färdigt i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Värm grillen.
Mortla samman peppar, rosmarin, citronskal och salt.
Ta ut biffarna så att de har en rumstemperatur gnid in kryddblandningen.
Grilla de till en innertemperatur på 56 grader så blir den medium.
Servera den med gratängen och en härlig grönsallad.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut