Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Skaldjursspaghetti
Foto: Ps matsal
Skaldjursspaghetti
0
Spara
Av:
André Wessman
11
ingredienser
Skaldjursspaghetti med kantarell och tomatbuljong.
Ingredienser
400 g spagetti, torkad
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 spansk peppar
0,5 dl olivolja
4 tomater
2 msk kantarellfond
1 dl persilja, hackad
200 g räkor skuret i mindre bitar (eller köttet från en hummer)
2 msk färsk dragon, hackad [1 tsk torkad]
salt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Börja med att koka upp vatten till spagettin.
Gör under tiden pastasåsen.
Förväll tomaterna och kyl snabbt. Dra av skalet och skär tomaterna i tärningar.
Finhacka lök, vitlök och spansk peppar, fräs i olivolja.
Tillsätt de hackade tomaterna och kantarellfonden.
Koka i 5 minuter på medelvärme. Smaka av såsen med salt.
Hacka dragon och persilja, blanda ner i såsen tillsammans med skaldjuren.
Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
Låt såsen bli varm. Obs! Koka inte såsen med skaldjuren, värm endast på svag värme.
Blanda pastan med skaldjuren och tomat- och kantarellbuljongen.
Ringla över lite olivolja och servera direkt tillsammans med nybakt surdegsbröd.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut