Stekt oxfilé med krämig getostpotatis

Stekt oxfilé med krämig getostpotatis
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Stekt oxfilé med krämig getostpotatis

13 ingredienser

En härlig festrätt med mycket smak!

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé, i 4 bitar
  • 600 g färskpotatis, kokt & skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 2 paprikachili, urkärnade
  • 1 dl färsk getost (eller chèvre)
  • 1 dl crème fraîche
  • 50 g babyspenat
  • 1 dl persilja, hackad
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek köttet i brynt smör och olja till gyllene stekyta.
  2. Tillaga köttet klart i ugn i 160 C i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56 C.
  3. Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.
  4. Strimla paprikan och stek den hastigt med rödlök och salladslök i lite olivolja.
  5. Blanda grönsakerna med potatis, persilja, getost & créme fraiche, salta och peppra.
  6. Blanda i spenat innan servering och toppa köttet med persilja och salt.