Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Stekt oxfilé med krämig getostpotatis
Foto: Jacob Grange
Stekt oxfilé med krämig getostpotatis
23
Spara
Av:
Andreas Nylén
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
En härlig festrätt med mycket smak!
Fest
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
800 g oxfilé, i 4 bitar
600 g färskpotatis, kokt & skivad
1 rödlök, tunt skivad
4 salladslökar, tunt skivade
2 paprikachili, urkärnade
1 dl färsk getost (eller chèvre)
1 dl crème fraîche
50 g babyspenat
1 dl persilja, hackad
smör
olivolja
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Stek köttet i brynt smör och olja till gyllene stekyta.
Tillaga köttet klart i ugn i 160 C i ca 10 minuter eller till en innertemperatur på 56 C.
Låt köttet vila i 5 minuter innan servering.
Strimla paprikan och stek den hastigt med rödlök och salladslök i lite olivolja.
Blanda grönsakerna med potatis, persilja, getost & créme fraiche, salta och peppra.
Blanda i spenat innan servering och toppa köttet med persilja och salt.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut