Pasta med gorgonzola, zucchini och skinka

Pasta med gorgonzola, zucchini och skinka
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Pasta med gorgonzola, zucchini och skinka

8 ingredienser

Pasta är väldigt enkelt at variera. Den här rätten har smak av den goda gorgonzolan, skinka och zucchini.

Ingredienser

portioner
  • 500 g Lumaconi rigati
  • 2 dl mjölk
  • 200 g gorgonzolaost
  • 1 zucchini
  • 200 g kokt skinka, skivad
  • persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i ca 13 minuter.
  2. Koka upp mjölk och vispa i osten.
  3. Dela zucchinin på längden och skiva den på tvären.
  4. Strimla den kokta skinkan.
  5. Stek zucchinin hastigt i olivolja och tillsätt skinkan i slutet.
  6. Blanda pastan med såsen, skinkan och zucchinin.
  7. Toppa med en skiva skinka, nymalen svartpeppar och persilja.