Mixad avokadosoppa som serveras sval. Garnera din avokadosoppa med finhackad rödlök, gurkbitar och några skivor rökt lax i bitar. Recept från boken Din matkasse.
Skär avokadon på mitten och ta bort kärnan från frukten (stoppa sedan kärnan i jord och vattna då och då, så kanske du har ett eget avokadoträd om några decennier).
Skala gurkorna, skär dem på längden och skrapa bort de vattniga fröna i mitten med en sked.
Spara en fjärdedel av gurkan till dekoration.
Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills du har en mjuk och krämig soppa.
Späd avokadosoppan med mer buljong om du tycker att den blir för tjock, och smaka av.
Salta, peppra, ha i mer vinäger eller kanske ohemula mängder tabasco? Smaka, smaka, smaka!
Förvara sedan avokadosoppan svalt tills du ska äta den.
Garnering
Garnera innan servering avokadosoppan med finhackad rödlök, gurkbitar och några skivor rökt lax i bitar.