Italiensk kassler i krämig sås

Italiensk kassler i krämig sås
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Italiensk kassler i krämig sås

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Husmorsorna - kokboken

12 ingredienser

30 min

Snabblagad och god kassler i krämig sås på crème fraîche, basilika och tomat. Gratinera i ugnen med riven mozzarella.

Ingredienser

portioner
  • 700 g kassler
  • 3 tomater, i småbitar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika (eller oregano)
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk tomatpuré (eller 1 dl chilisås)
  • 150 g mozzarellaost, i bitar
  • salt
  • peppar

Serveras med

  • pasta (eller ris)
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta fram din finaste ugnsform och skiva kassler tunt.
  3. Blanda hackad tomat, vitlök och hackade örter med crème fraiche, grädde och tomatpuré.
  4. Häll smeten över kasslern i formen och strö sedan ost över hela baletten.
  5. In i ugnen och låt hela härligheten få lite färg på nosen i ca 15-20 minuter.
  6. Servera med pasta och en god grönsallad. Ris fungerar också bra, om du är lagd åt det hållet.