Mamsingens kycklinglasagne

Mamsingens kycklinglasagne
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Mamsingens kycklinglasagne

16 ingredienser

Här är ett recept på en lasagne. Men inte vilken som helst utan min morsas kycklinglasagne med champinjoner. Den är svingod, så gör den gärna!

Har du ingen egen bechamelsås hittar du ett recept här.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling, urbenad, i små bitar
  • 0,5 zucchini, hackad
  • 1 paprika, i valfri färg, hackad
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 100 g färsk spenat, hackad
  • smör
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 msk kycklingfond
  • timjan
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 10 färska lasagneplattor
  • béchamelsås
  • 2 dl lagrad ost, riven

Gör så här

  1. Stek squash, paprika, svamp, lök, vitlök och spenat i smör i ett par snabba minuter.
  2. Tillsätt kyckling, crème fraiche och fond, rör om lite igen.
  3. Krydda glatt med timjan, salt och peppar.
  4. Börja bygg lasagnen med pastaplattor, bechamelsås och kycklingröra.
  5. På det översta lagret plattor häller du lite sås och strör ost över.
  6. Gratinera i 225 grader i 20–30 minuter. Tiden beror på vilka lasagneplattor du använder så läs noga på förpackningen.