Perfekt tillagad röding med den klassiska smörsåsen beurre blanc. Den feta såsen och fisken vägs snyggt upp med en krispig sallad på gurka, äpple, fänkål och dill. Lyxigt och väldigt gott!
Skala morötterna med spara skalen. Skär ner morötter av olika färg och koka i saltat vatten tills de mjuknar. Skär även ner potatisen i mindre bitar.
Sallad
Skiva äpple och fänkål tunt. Dela gurkan fyra gånger på längden och skär i mindre bitar. Hacka all dill fint. Vänd ner allt i en skål och blanda om.
Beurre blanc
Hacka löken fint, värm den med vinäger och vitt vin i en kastrull till en reduktion. Låt koka ner till hälften.
Häll i grädden och låt det reducera ytterligare ca 5 minuter. Sänk sedan värmen och vispa ner smöret, lite i taget. Allt skall hållas varmt, men inte koka. Blanda ned potatisen, morötterna samt fint hackad gräslök och rom. Vänd runt försiktigt.
Röding
På med matolja på en plåt, vänd rödingfiléerna på plåten så de får olja runt om. Krydda köttsidan med salt, vänd och baka fisken med skinnet uppåt. Baka i ugnen på 150 grader i cirka 10 minuter. Fisken är klar när skinnet går lätt att dra av.
Servering
Värm frityrolja till 160 grader och fritera morotsskalen tills dessa får en fin färg och ett härligt krip.
Vänd ner vinäger och salt i salladen.
Servera fisken med potatis, sås, salladen och toppa med den fina oxalisen och det friterade morotsskalen.