Fräs lök och timjan tillsammans med smör i en kastrull, fräs i någon minut utan att det tar färg.
Tillsätt vinet och koka ner tills hälften av vätskan återstår. Tillsätt buljongen och koka ner tills 2 dl vätska återstår.
Koka ner 4 dl grädde i en separat kastrull tills hälften av vätskan återstår. Vispa ner grädden i vitvinskoket. Koka upp och sila därefter av smaksättarna.
Red av med maizena utblandat med vatten.
Vid servering, vänd ner 1 dl lättvispad grädde och blanda i tillbehören. Smaka av med salt.
Garnering
Skala, ta ur innanmätet på gurkan och skär den i fina tärningar. Skala äpplet, ta ur kärnhuset, tärna den och lägg tärningarna i citronsaften.
Innan servering, sila av citronsaften och skölj eventuellt av med lite vatten för att dämpa syran.
Riv brödet och rosta det i en torr stekpanna tills det fått fin färg.
Ostronen
Pochera ostronen genom att lägga ner dem med skalet i kokande vatten under 1,5 minut. Ta upp, öppna och skär loss ostronköttet från skalet. Håll de ljumma.
Fisken
Lägg filéerna i en smörad ugnssäker form. Strö över schalottenlök, häll på vinet och salta. Täck formen med smörpapper och ställ in den i ugnen på 150 grader. Pochera tills fisken nått en innertemperatur på 46-48 grader.
Servering
Lägg upp fisken på tallrikar och slå över rikligt med sås. Garnera med de pocherade ostronen, äpple, gurka, brödsmulorna och citronzesten.