Ångade gröna bönor med brynt nötsmör och salsicciaströssel

Ångade gröna bönor med brynt nötsmör och salsicciaströssel
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Ångade gröna bönor med brynt nötsmör och salsicciaströssel

8 ingredienser

10 m

Gröna bönor med stekt stekt salsiccia och ett brynt smör med hasselnötter, citron och persilja. En lyxig förrätt eller mindre huvudrätt med ljuvliga smakkombinationer,

Ingredienser

portioner
  • 500 g haricots verts
  • 120 g smör
  • 1 dl hasselnötter, skalade, rostade och krossade
  • 1 msk citron, saften
  • 2 färska salsicciakorvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka färsk persilja
  • 0,5 msk havssalt

Gör så här

  1. Ånga bönorna i 3-4 minuter.
  2. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull tills det doftar nötigt och kola, ta då av det från värmen och häll ner hasselnötterna och citronsaften.
  3. Tryck ut köttet ur korvarna ner i en kall panna med 1 msk olivolja, sätt på värmen och rosta salsiccian tills den är krispig.
  4. Lyft upp bönorna på ett fat, strö salsiccian över bönorna, ringla över nötsmöret och strö över finhackad persilja och lite havssalt.