Ångade vinterbetor

Ångade vinterbetor
Foto: Anna Broms
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Ångade vinterbetor

14 ingredienser

40 m

Ingredienser

portioner
  • 3 gulbetor, små
  • 3 rödbetor, små
  • 3 polkabetor, små
  • ca 25-50 g fetaost
  • 4 dl rysk yoghurt

Dukkah:

  • 100 g hasselnötter, skalade
  • 10 g Kimchifrön
  • 5 g paprikapulver
  • 60 g rostad lök
  • 5 g flingsalt
  • 10 g rostade sesamfrön
  • 3 g fänkålsfrö
  • 2 g hel spiskummin
  • 2 g korianderfrö

Gör så här

  1. Rosta av sesamfrön, kummin, fänkålsfrön och korianderfröna i en panna.
  2. Kör alla Dukkah ingredienser i mixer eller i mortel till ett bra smul
  3. Koka gulbetorna och polkabetorna i rikligt medsaltat vatten tills dom är mjuka men fortfarande har en bra kärna. Koka rödbetorna på samma sätt i en annan kastrull. Skala betorna, halvera eller kvarta och lägg vackert på tallrik.
  4. Lägg en klick med yoghurt på tallriken. Riv fetan över yoghurten. Lägg betorna bredvid och smula Dukkha över betorna. Bon appétit!