Trattkantarellssoppa med anklever

Trattkantarellssoppa med anklever
Foto: TV4

Trattkantarellssoppa med anklever

Av: Ann-Louise Hansson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

11 ingredienser

Soppa på självplockade trattkantareller och anklever, serveras med parmesanfylld smördegssnurra.

Tillagningstid: 30 minuter + eventuellt i kyl över natten

Mixa varma vätskor
Mixar du din soppa i en blender, tänk på att låta den svalna något och att inte hälla i för mycket på en gång, mixa hellre i flera omgångar. Mixar du varm vätska bildas det ett tryck i kannan och locket kan flyga av.

Dryckestips
Seral Corvina Veronese

Ann-Louise bjöd även på
Kalvinnanlår med tryffelpotatis
Rabarber under täcke

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 400 g svamp (blanda gärna skogschampinjon med kantareller)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 dl koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 4 dl grädde 27 %
  • 200 g anklever, rensad
  • 0,5 dl cognac
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Serveras med

  • Mördegsskruvar med ostsmak

Gör så här

  1. Dela den sköljda svampen, hacka löken och fräs upp allt med en stor klick smör.
  2. Blanda i en mixer med vita vinet, kycklingfonden, vatten och grädde.
  3. Häll därefter allt i en gryta och låt det koka upp.
  4. Salta och peppra efter smak och behov.
  5. Låt stå över natten för bästa resultat.
  6. Innan servering, koka upp och häll soppan därefter i mixern och mixa ner ca 2 hg rensad anklever.
  7. Tillsätt cognac.
  8. Smaka av!
  9. Servera med mördegsskruvar med ostsmak.