Snabb korvgryta à la LCHF

Snabb korvgryta à la LCHF
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Snabb korvgryta à la LCHF

14 ingredienser

30 min

En snabblagad och god gryta med falukorv. Recept från boken LCHF för familjen.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 600 g falukorv
  • 3 dl grädde
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk soja (sockerfri)
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • ev 1 tsk sambal oelek (stark, valfritt)
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Skär lök, vitlök och purjolök i skivor och stek dem mjuka i smör på låg värme i en gryta.
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och halvera dem. Höj värmen och stek korven tillsammans med löken.
  3. När korven fått lite färg, slå på grädden och smaka av med kryddor och fond.
  4. Låt det koka ihop i 5–10 minuter.
  5. Servera toppad med rucola tillsammans med blomkålsris.

Enkelt blomkålsris

  1. Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet.
  2. Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder.
  3. Häll av i durkslag.

Läs mer om boken LCHF för familjen