Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry NY
Foto: Jenny Grimsgård
Anna Hallén
Anna Hallén

Kycklinggryta med curry

Av: Anna Hallén

Från: LCHF - husmanskost

11 ingredienser

30 m

Apelsinjuice tillsammans med curry ger en spännande smak men samtidigt är apelsinjuicen en källa till sötma. Välj bort juicen om du är mycket känslig för den söta smaken, grytan är god även utan. Recept från boken LCHF - husmanskost.

Servera gärna grytan med blomkålsris

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör, att steka i
  • ca 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Skala och skär löken i klyftor.
  4. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
  5. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.
  6. Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar. Låt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt. Servera!

Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kycklinggryta!