Melanzane Parmeggiani

Melanzane Parmeggiani
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Melanzane Parmeggiani

5 ingredienser

1 h

En vegetarisk lasagne med stekt aubergine mozzarella, parmesan och tomatsås.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg aubergine (små)
  • 1 kruka basilika
  • 500 g mozzarellaost
  • 100 g parmesanost (av bra kvalitet)
  • 1 sats tomatsås

Gör så här

  1. Skiva auberginen.
  2. Salta dem och lägg i press i 3 timmar under en tyngd.
  3. Torka bort saltet samt ta bort vätskan och tvätta av försiktigt.
  4. Lägg ned aubergine skivorna i en stekpanna och stek i olivolja tills de fått fin färg.
  5. De skall nästan friteras så mycket olja och mycket färg på auberginen!
  6. Häll olivolja i en stor form.
  7. Skär mozzarella i 1 x 1 cm stora kuber.
  8. Riv parmesanosten.
  9. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, parmesanosten, basilikan två varv.
  10. Gratinera i ugn, 200 grader i ca 40 minuter tills osten har smält och allt krämat ihop sig.