Skaldjursdopp i örtolja

Skaldjursdopp i örtolja
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Skaldjursdopp i örtolja

15 ingredienser

20 min

God örtdipp till skaldjuren.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

  • 0,5 kg färska räkor
  • 10 pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Örtolja

  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk salvia
  • 5 msk persilja, finhackad
  • limefrukt, saft och skalet
  • salt
  • peppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Skala räkorna men lämna kvar det yttersta på stjärten.
  2. Stek eller grilla pilgrimsmusslorna mycket hastigt i olivolja.
  3. Salta och peppra.
  4. Lägg alla ingredienserna till örtolja i en mixer förutom oljan.
  5. Mixa ned oljan i en långsam stråle och kör till en grov röra.
  6. Trä upp pilgrimsmusslorna på ett litet spett.
  7. Servera örtoljan i en liten skål med skaldjuren därtill.
  8. Kan även användas till en lättare förrätt.
  9. Servera då skaldjuren på en bädd av ruccolasallad och toppa med örtoljan.