Fiskspett med jätteräkor

Fiskspett med jätteräkor
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Fiskspett med jätteräkor

8 ingredienser

1h 30 min

Serveras med slungad färsk spenat och en frisk grönsallad med soltorkade tomater och hyvlad parmesanost.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

  • 8 jätteräkor
  • 300 g lax, i små kuber
  • 300 g marulk, i små kuber (eller annan vit fast fisk)
  • 1 citron
  • 1 dl färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • chilipulver (eller cayennepeppar)

Gör så här

  1. Pressa citronsaften i en skål.
  2. Finhacka ca 1 dl färsk timjan och lägg i skålen.
  3. Blanda ned 2 msk olivolja samt salt och röd chili.
  4. Dela jätteräkorna på mitten. Skär fisken i kuber.
  5. Trä upp fisk samt räkor på träspett. Pensla över marinaden och låt stå i kylen ca 1 timma.
  6. Grilla alternativt stek i ugnen ca 10 minuter tills fisken är genomstekt. Pensla ett varv till med marinaden under grillningen.