Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker

Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Rimmad torsk med buljongkokta grönsaker

17 ingredienser

30 min

Mustig fisksoppa med torsk och heta kryddor.

Ingredienser

portioner
  • 300 g torsk
  • 1 msk havssalt
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 tsk curry
  • 2 cm färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk chilipasta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 persiljerot
  • 0,5 fänkål
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1 tomat
  • 5 salladslökar
  • citronsaft

Gör så här

  1. Gnid in torsken med salt och låt rimma i kylen cirka 2 timmar.
  2. Fräs curry, ingefära, spiskummin och chili i olivolja i en stor gryta. Klicka i tomatpuré.
  3. Låt de grovskurna grönsakerna fräsa med några minuter.
  4. Häll på buljongen.
  5. Låt koka under lock cirka 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
  6. Lägg i den grovskurna tomaten, samt vårlökar i bitar. Smaka av buljongen med havssalt och några varv från pepparkvarnen. Tänk på att du får mycket sälta från buljongen så tag det vackert med saltet.
  7. Skölj torsken i kallt vatten.
  8. Skär torsken i grova munsbitar och lägg ned överst i grytan tillsammans med örterna.
  9. Låt det sjuda försiktigt cirka 4 minuter eller tills fisken är färdig. Pressa i några droppar citronsaft.
  10. Servera i djupa tallrikar.