Anna och Ulrikas spaghetti carbonara

Anna och Ulrikas spaghetti carbonara
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Anna och Ulrikas spaghetti carbonara

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Med smak av salt och sommar

7 ingredienser

Spaghetti carbonara – på det absolut enklaste och godaste viset. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp bacon
  • spagetti, beräkna mängd enligt anvisningar på förpackningen
  • 2-3 dl parmesanost, grovriven
  • 4 ägg
  • olivolja (av hög kvalitet)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka baconet och stek det knaprigt.
  2. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Koka spagettin och lägg upp den i djupa tallrikar.
  4. Strö över baconet och parmesanosten.
  5. Knäck äggen och separera gulan från vitan.
  6. Låt äggulan ligga kvar i en skalhalva och placera den på pastan.
  7. Blanda i äggulan innan spaghettin äts.
  8. Ringla eventuellt över lite olivolja och salta och peppra.