Annas nyttiga bröd

Anna Skipper

Annas nyttiga bröd

10 ingredienser

1h 50 min

Gott och nyttigt bröd som smakar bra till fisksoppa.

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – detta kommer att bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga bröd! /Anna Skipper

Receptet räcker till 2 limpor.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

  • 5 dl dinkelmjöl, siktad
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 msk brödkryddor blandade
  • 1 l filmjölk (ekologisk)
  • 0,5 dl sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Rör ned filen o sirapen.
  4. Smöra o bröda två 1.5 liters avlånga formar.
  5. Grädda ca 100 minuter.
  6. Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
  7. Välj med fördel stenmalet och ekologsikt mjöl, som finns i hälsokostbutiker.