Tom ka gai-soppa

Tom ka gai-soppa
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Tom ka gai-soppa

11 ingredienser

Fräsch het och tillfredsställande soppa med asiatiska smaker.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 1 kycklingfilé
  • 50 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 limefrukt, rivet skal av
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 msk citrongräs, finhackat
  • färsk ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • limefrukt, färskpressad juice
  • 1 tsk chilifrukt, finskuren
  • 1 msk salladslök, finskuren

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  2. Skär svampen i fina skivor.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Hacka/strimla citrongräset.
  5. Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
  6. Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeskal, citrongräs samt ev galangalrot/ingefära.
  7. Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
  8. Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.