Grillade kycklingburgare

Grillade kycklingburgare
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Grillade kycklingburgare

23 ingredienser

30 min

Serveras med mangosalsa och en nyttig coleslaw.

Ingredienser

Kycklingburgare

  • 800 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 kruka färsk koriander, finhackad
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 limefrukt, saften
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk flingsalt
  • olivolja

Mangosalsa

  • 0,5 mango
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 dl grekisk yoghurt (tjock)
  • 1 msk mango chutney
  • 1 krm chilifrukt (eller cayennepeppar)

Nyttig coleslaw

  • 5 dl vitkål, riven
  • 4 morötter, rivna
  • 1 msk hel kummin, rostad
  • 2 dl yoghurt (fet)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 3-4 droppar tabasco
  • 1 msk chilisås (kan uteslutas för helt sockerfri variant)
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

Kycklingburgare

  1. Blanda ingredienserna och forma till ganska stora kycklingburgare.
  2. Grilla snyggt i grillpanna så de får fina ränder.

Mangosalsa

  1. Kör alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.
  2. Låt dra minst 1 timma i kylen innan servering.

Nyttig coleslaw

  1. Förväll kålen hastigt i hett vatten.
  2. Låt svalna.
  3. Blanda alla ingredienser.
  4. Låt stå en timma innan servering.