Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser

Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Helstekt vitlökskyckling med äpple och aprikoser

14 ingredienser

1h 30 min

Receptet räcker till 4 personer.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling [ca 1,2 kg]
  • 10 torkade aprikoser, grovhackade
  • 2 röda äpplen, grovhackade (sött)
  • 1 rödlök, grovhackad
  • örtolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 klyftor vitlök

Rotfruktsbädd

  • 1 kg blandade rotfrukter (t ex morötter, palsternacka, rotselleri - skivad)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 2 msk olivolja
  • 5 klyftor vitlök
  • 10 kvistar färsk timjan (gärna back- eller citrontimjan)

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Fyll kycklingen med lök/aprikoser/rödlök.
  3. Gnid in med örtoljan.
  4. Salta och peppra.
  5. Lägg rotfrukterna i en ugnssäker stor form och placera kycklingen på toppen.
  6. Ös kycklingen då och då.
  7. Tillsätt ev lite vitt vin till rotfrukterna.
  8. Den skall ha en gyllenbrun fin yta.